Dyrere at få banklån

Mange af de danske banker har hævet deres udlånsrenter voldsomt i den seneste tid. Danske Banks Peter Straarup vil ikke udelukke yderligere rentestigninger pga. den finansielle uro.

Nu rammer rentestigningerne for alvor danskerne i form af dyrere lån i bankerne i forlængelse af krisen, den finansielle uro og den kritiserede bankpakke III. Alene den seneste måned har 43 af 122 danske banker og sparekasser hævet renten på boliglån ifølge en opgørelse fra Mybanker.

Danske Bank-topchef Peter Straarup, der netop har hævet renten med op til 0,5 pct., vil ikke udelukke yderligere ekstraordinære rentestigninger uden om Nationalbanken, der ellers normalt dikterer udviklingen i bankernes renter på ind og udlån.

»Situationen på de finansielle markeder er fantastisk ustabil, og jeg vil ikke give garantier for, at der ikke kan komme yderligere rentestigninger uafhængigt af, om Nationalbanken eller andre centralbanker hæver renten.«

Peter Straarup påpeger, at banken ikke har aktuelle planer om at hæve renten. Men Danske Bank har allerede iværksat rentestigninger, der gør, at banken får yderligere 2,5 mia. kr. på bundlinjen. Heraf kommer de 500 mio. kr. fra en stigning i Realkredit Danmarks bidragssatser på op til mere end 100 kr. om måneden pr. lånt million kr.

Bankpakker koster dyrt

..

BRANCHENYT
Læs også