Tæsk for usikker enzymvækst

Novozymes, der plejer at sejle igennem aktiemarkedet til klapsalver og lovord, fik stryg efter et regnskab, der skaber usikkerhed om væksten.

I et aktiemarked præget af ekstrem nervøsitet og konstant frygt for dårlige nyheder går selv ikke en darling som Novozymes fri.

Halvårsregnskabet viste en svag udvikling i 2. kvartal og stor usikkerhed om væksten fremover, og det blev takseret til et markant aktiefald.

»Det er et ekstremt volatilt marked, hvor der især er et nedadgående pres. I det lys er det ikke mærkeligt, at en aktie, som er højt prissat, falder betydeligt, når der stilles spørgsmålstegn ved væksten i sig selv,« siger aktieanalytiker Henrik Simonsen fra SEB Enskilda.

Halvårsregnskabet viste en omsætning på 5,2 mia. kr., 9 pct. bedre end samme periode sidste år. Men det er udviklingen i 1. kvartal, der har trukket hele fremgangen. Faktisk har der i 2. kvartal været tilbagegang på samtlige forretningsområder, hvis man sammenligner med udviklingen i 1. kvartal.

Samtidig er Novozymes selv meget usikker på, hvordan den igangværende krise i verdensøkonomien vil påvirke indtjeningen fremover.

»Vi kan se, at der er mere volatilitet også i vores marked. Og det er åbenlyst, at verden er blevet mere ustabil. Men det er svært at sige, hvad det vil betyde for os,« siger finansdirektør Benny Loft fra Novozymes.

Novozymes' forretning er for en stor del rettet mod at hjælpe virksomheder med at gøre produktionen af alt fra brød over øl til vaskepulvere mere effektiv og også mindre afhængig af oliebaserede produkter, ikke mindst kemikalier til vaskemidler.

Usikker på kundereaktion

..

BRANCHENYT
Læs også