FCK-flop rammer Nordea på pengepungen

Et samlet nederlag til de tjekkiske mestre fra Plzen i morgen aften vil koste Parken omkring 115 mio. kr. Dermed vil koncernen blive tvunget til at nedjustere sine forventninger kraftigt, ligesom Nordea må se bort fra en stor pose penge.

Børsnoterede Parken Sport & Entertainment har kurs mod en alvorlig nedjustering, som vil ramme hovedbankforbindelsen Nordea, hvis de danske mestre fra FC København ryger ud af kvalifikationen til Champions League.

Efter et 1-3 nederlag på hjemmebane har FC København således ryggen mod muren, når de i morgen aften løber på banen i Tjekkiet til kampen mod FC Viktoria Plzen.

Økonomisk lussing


En eventuel økonomisk lussing til selskabet vil også ramme hovedbankforbindelsen Nordea.

Parken vil således ifølge selskabets egne beregninger miste omkring 115 mio. kr., hvis selskabets fodboldflagskib mod forventning ikke skulle formå at spille sig i den økonomisk lukrative mesterliga.

En stor del af de penge er imidlertid øremærkede til bankforbindelsen Nordea, der også sidste år snuppede en pæn portion af Parkens gevinst fra deltagelsen i Champions League.

Således betalte Parken i løbet af 2010 omkring 128 mio. kr. tilbage af sin gæld til Nordea takket være et succesfuldt eventyr i europas fornemmeste klubturnering, men det er med et tidligt exit fra Champions League stort set udelukket, at Parken igen kan formå at betale et så betydeligt beløb af på sin gæld.

»Hvis det ikke lykkes for FC København at komme i Champions League, så er det klart, at de må fortælle omverdenen, at de ikke når deres budget i år. Og hver gang de misser et gruppespil, går der længere tid, før de får deres selvstændighed igen. Pengene fra Champions League er det, der kan hjælpe Parken til hurtigere at komme ud af bankens kløer,« siger fodboldøkonom hos Deloitte Jesper Jørgensen.

Et ekstra år i bankens klør


Dermed er der udsigt til, at ledelsen i Parken og ikke mindst aktionærerne kan begynde at påregne, at der vil gå betydeligt længere tid, før Nordea igen slipper grebet om underholdningskoncernen. Med Parkens oprindelige afdragsprofil, hvor deltagelse i Champions League var medregnet, ville det tage mellem seks og syv år for Parken igen at nå et fornuftigt forhold mellem egenkapital og gæld.

Men med exit fra Champions League bliver der mindst lagt et år oven i det regnestykke.

Jesper Jørgensen understreger dog, at Parkens økonomi som sådan ikke er truet af det mulige CL-exit.

»I bankaftalen i forbindelse med emissionen var det aftalt, at man blot skulle kvalificere sig en gang inden 2014. Så det mål er allerede nået. Men hver gang det lykkes giver det mulighed for at betale et ordentligt hug af gælden til banken,« siger Jesper Jørgensen.

Truende exit


Trods det truende exit fra Champions League kan Parken og de danske mestre fra FC København glæde sig over, at bryggerigiganten Carlsberg i går forlængede sin sponsoraftale med selskabet frem til juni 2016.

Morgenavisen Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra formanden i Parken Sport & Entertainment Hans Munk Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også