Hackere angreb cvr-registeret

Det danske cvr-register med data om landets virksomheder er blevet hacket og lagt ud på nettet blandt andet via tjenesten The Pirate Bay. Det er angiveligt sket af personer, der er utilfredse med, at man skal betale for data.

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der bestyrer registret, erkender man angrebet, men mener ikke, at det får nogen særlig betydning.

Hackerangrebet er sket tilbage i juni.

»Disse oplysninger bliver gjort frit tilgængelige, fordi det er forkert af den danske regering at få borgerne til at skaffe data til myndighedernes databaser, og så bruge skattepenge på at indsamle og lagre disse data blot for at få borgerne til at betale, hvis de vil have adgang til netop de samme oplysninger,« hedder det i en tekst, der følger med det hackede materiale ude på nettet.

I styrelsen kan man koble angrebet til to ip-adresser, og man er ved at lægge sidste hånd på en politianmeldelse.

Angrebet får ifølge kontorchef Carsten Ingerslev ikke den store betydning. Han peger på, at der er tale om offentligt tilgængeligt data, og at det er formålet med cvr-registret at stille disse data til rådighed.

»Det er især andre offentlige myndigheder, der køber oplysningerne. De har brug for opdaterede oplysninger, og de hackede oplysninger er stort set allerede forældet,« siger Carsten Ingerslev.

For private er det gratis at hente oplysningerne.

BRANCHENYT
Læs også