Udenlandske gæster strømmer til

Antallet af udlændinge på hotel er det højeste i 20 år. Fradrag for moms giver flere gæster, som bruger mange penge i Danmark.

DALHOFF CASPER

Der overnatter langt flere gæster i de danske hotelsenge. Det er først og fremmeste udenlandske rejsende, der igen booker hotelværelse i Danmark, og antallet af internationale gæster er det højeste i 20 år.

Dermed er hotelerhvervet på vej til at have lagt den barske krise bag sig. Branchen vurderer, at lavere moms på hotelovernatninger er en stor del af forklaringen på væksten. Siden nytår har erhvervslivet kunne fratrække 50 pct. af momsen mod tidligere 25 pct.

Samtidig er rejselysten steget både i erhvervslivet og blandt fritidsrejsende. Valutakursen har været gunstig, da en stærk svensk krone har gjort det billigere for svenskere at besøge Danmark. Desuden har mange nye hotelværelser presset priserne.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske hoteller i 1. halvår af 2011 havde 527.000 flere overnattende gæster end i samme periode året før. Det svarer til en fremgang på 11,5 pct.

»Væksten tog fart i foråret, og det var ikke mindst udenlandske rejsende og erhvervsrejsende, der var flittigere gæster. Det viser, at den forbedrede momsafløftning har haft en markant positivt effekt,« siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for hotellernes, restauranternes og turisterhvervets sammenslutning, Horesta.

Højeste niveau i 20 år

..

Læs også