Politifolk i dobbeltrolle i konflikt

Politifolk vælger nu side i konflikten hos CSC ved at støtte Prosa med 10.000 kroner.

Politifolk bakker nu op bag de konfliktramte på it-virksomheden CSC.Polfoto Foro: Joachim Adrian/Polfoto

De danske politibetjentes forbund, Politiforbundet, går nu aktivt ind i konflikten mellem fagforbundet Prosa og it-virksomheden CSC.
 
Således valgte Politiforbundet i denne uge at støtte Prosa med 10.000 kroner.
 
Politiforbundet repræsenterer de politibetjente, som hver morgen skal sikre, at konsulenter kan møde ind hos CSC på Retortvej i Valby for at udføre konfliktramt arbejde.
 
I den forbindelse har direktør Mogens Nørgaard fra virksomheden Miracle klaget til politiet over, at betjentene ikke gør nok for at sikre konsulenterne mod "at blive spyttet på, skubbet rundt, og i et enkelt tilfælde også slået", når de møder ind hos CSC og skal igennem blokadevagterne.
 
Forbundsformand Peter Ibsen fra Politiforbundet ser dog ikke noget problem i den dobbeltrolle, som politibetjentene dermed indtager.
 
"Jeg ser det ikke som noget problem, at vi som faglig organisation har nogle synspunkter på den faglige del af konflikten," siger Peter Ibsen til Computerworld.
 
Han ser politiets arbejde som helt adskilt fra den faglige kamp.
 
"Politiforbundet er jo politibetjentenes faglige organisation, og politibetjentene er så professionelle, at de udfører deres job loyalt, når de er under ledelse af politiets ledelse," fortæller han.
 
Vil bevare aftalemodellen..

BRANCHENYT
Læs også