Ugens...

… SPAREKNIV Blev svunget hos biotekvirksomheden NeuroSearch i Ballerup. En total omlægning af hele virksomheden betyder afskedigelse af godt 80 pct. af medarbejderne.

Fremover ligger alle NeuroSearchs æg i én kurv, udvikling af lægemidlet Huntexil til behandling af Huntingtons sygdom. Nu venter investorerne på, om vi var vidne til begyndelsen på afviklingen eller udviklingen af Danmarks engang mest profilerede biotekbaby.

… FARLIGE FORBINDELSE

Viste sig at ramme landets - indtil torsdag - formodet næste kassemester, den socialdemokratiske løjtnant Henrik Sass Larsen. Kontakten til en lokal rocker hjemme i Køge diskvalificerede Sass til en sikkerhedsgodkendelse og så var rød bloks første de facto ministerfyring en kendsgerning allerede inden, regeringen var blevet dannet. Jo, det er nye, spændende tider i den økonomiske styring af forretningen Danmark.

… AFLYSNING

Ramte landets største lobbyorganisation, Dansk Industri, lige mellem øjnene. Da DI-ledelsen tirsdag morgen vågnede på dagen for sit topmøde i Tivoli Congress Center i København, så programmet lovende ud. Få minutter senere fusede luften ud af årets største erhvervsevent, da de to mest prominente talere, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, meldte synkront afbud. I stedet fik erhvervstoppen en god halv time i selskab med d'herrer politiske kommentatorer Mogensen, Kristiansen & Engell. Underholdningsværdien steg, men substantielt klogere blev vist de færreste af de 1000 toptunede topmødedeltagere hos DI i år.

… VINDERE

Er en stribe af de familiedynastier, der bærer dansk erhvervsliv. I Jyllands-Postens opgørelse over Danmarks 50 rigeste, tegner familieformuerne sig for den altdominerende hovedrolle og besætter 15 af de 20

øverste pladser. Samlet formue for familierne: 206 mia. kr., hvoraf Mærsk-formuen ”kun” udgør 89. Hvem sagde, at arveafgiften spænder ben for formuens bevægelse imellem generationerne?

… FINANSHAJ

Vakte stor opsigt, da han tonede frem på selveste BBC's nyhedsflade. Med stor overbevisning konkluderede børsmægler Alessio Rastani, at euroen bryder sammen, verden bliver et fattigere sted, og at det ærligt talt ikke bekymrer ham så længe, han tjener penge på sine investeringer, mens det sker. Goldman Sachs styrer verden, og den kloge forbruger indretter sig derefter, lød den bemærkelsesværdige konklusion. Og vupti var Rastani mediestjerne. Lige indtil det viste sig, at det unge børsgeni i virkeligheden er helt almindelig fritidsinvestor og såvidt vides uden antydningen af personlig formue. Og vupti var Rastani en endnu større mediestjerne. Og et tankevækkende billede på økonomiens moderne medievirkelighed.

Læs også