Spar tusinder af kr. i kreditkortjunglen

Bankerne tilbyder et hav af forskellige kreditkort til vidt forskellige priser. For første gang nogensinde får danskerne nu en oversigt over priserne, som svinger fra 0 til 2.100 kr. om året.

Hundrede tusinder af danskere har et ekstra kreditkort ud over deres Visa/Dankort, og der er stor forskel på, hvad de betaler om året for at have denne ekstra betalingsmulighed med på ferien.

Hos Nykredit og Sydbank betaler kunder helt op til et par tusinde kr. om året for et Mastercard Platinum, mens eksempelvis Nordeas ypperste kort - et Mastercard Gold - er gratis for bankens fordel+ kunder.

Godt nok kan der være forskel på kortenes forsikringsdækning, men for langt størstedelen af danskerne er en helt almindelig forsikringsdækning ved sygdom under ferien tilstrækkeligt - alt det andet VIP-lir betyder bare unødvendige ekstraudgifter, lyder det fra Mybanker.dk, som står bag kreditkortundersøgelsen.

»Almindelige danskere ønsker ofte bare at være forsikret i forbindelse med sygdom på ferien. Og prisen på den type kreditkort svinger meget fra bank til bank,« siger Morten Westergaard, cheføkonom i Mybanker.dk.

Betingelserne varierer


..

Læs også