Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Vandet strømmede ned i kælderen hos hostingfirmaet Suftown, som flyttede serverne til nyt datacenter på Amager.

En adresse ved den københavnske havnefront var ikke det optimale for hostingfirmaet Surftown, da himlens sluser åbnede sig lørdag aften og i løbet af to timer sendte op i mod 150 millimeter regn ned over den danske hovedstad - og altså også på Østerbro, hvor Surftowns servere holder til i en kælder på Lautrupsgade.

"Jerndøre designet til at modstå vand blev smadrede, al strøm i bygningerne gig ud og forventes ikke tilbage før tirsdag. Kælderen blev rekordhurtigt fyldt med vand. Kortslutninger i ledninger, eltavler og hvad ved jeg, der ellers burde være totaltsikret, lukkede effektivt ned for vores datacenter," lyder det fra selskabet.

"Siden klokken 06:00 søndag morgen har Beredskabsstyrelsen pumpet op til 30.000 liter vand ud af kælderen i minuttet, inden vi fra klokken 14:00 kunne få adgang til serverrummet og begynde at bringe vores servere tørskoede i sikkerhed. Den sidste del af tømningen var firmabilerne, der søndag klokken 22:00 er blevet tømt for vand."

Sådan beskriver kommunikationschef hos Surftown Kresten Bach Søndergaard den kaotiske situation, som medførte at firmaets over 300 servere om søndagen blev flyttet til surftowns nye datacenter på Amager.

"Vi lider naturligvis under en driftsforstyrrelse som denne, men mene, vi usædvanligt hurtigt - katastrofens omfang taget i betragtning - vil være tilbage i normal drift allerede mandag. Det er vi faktisk lidt stolte af midt i al tumulten," siger Kresten Bach Søndergaard.

Banedanmark i brand

..

Læs også