Tobakspenge ud i nye brancher

Et fynsk, familieejet investeringsselskab vil være modstykke til både kapitalfonde og industrielle købere.

Et fynsk investeringsselskab har millioner klar til opkøb og fører masser af samtaler med potentielle virksomheder. Alligevel er det på tre år kun blevet til én investering. Selskabet forudser dog, at der snart kommer gang i handlerne.

»Vi har mange samtaler med mulige emner for investeringer og i flere sammenhænge været tæt på en handel. Vi kunne da godt ønske os, at vi havde flere virksomheder, men har omvendt ikke travlt, da vi kun ønsker selskaber, som vi kan have på langt sigt. Vores formue er tjent over flere generationer, og vi vil ikke løbe for stor risiko, når pengene skal ud at arbejde.« Det siger investeringschef Thomas Bastrup fra familieejede Halberg Kapital A/S. Familien bag tobaksfirmaet Mac Baren Tobacco Company i Svendborg - og dermed Halberg Kapital - har i seneste regnskab en egenkapital på 822 mio. kr. i koncernen.

Halberg Kapital blev etableret i 2008 med et kapitaltilsagn på 100 mio. kr., som skal investeres i unoterede små og mellemstore virksomheder inden for en række brancher.

Investeringsselskabet ser sig som et modstykke til kapitalfonde, som ofte benytter kraftig gearing og kun er inde i virksomheder i en kortere årrække, men også som et modstykke til industrielle købere, der kan have et mål om at lukke konkurrenter og høste synergier.

Halberg Kapitals første og hidtil eneste investering er sket i den nordjyske virksomhed Newline, som arbejder inden for sportstøj.

Flere styrkeforhold


..

Læs også