Febrilsk forsøg på at redde Dexia

I dag ventes regeringerne i Bruxelles og Paris at løfte sløret for, hvordan bankkoncernen Dexia skal reddes.Den Internationale Valutafond (IMF) betegner Dexia som »et særtilfælde«.

Krisen i den fransk-belgiske bank Dexia SA er nu så tilspidset, at dens dage som selvstændig finanskoncern er talte.

I dag ventes regeringerne i Paris og Bruxelles at fremlægge en plan, der opsplitter Dexia og formentlig betyder, at de belgiske aktiviteter »under en eller anden form vil blive nationaliseret«, som fungerende premierminister Yves Leterme udtrykker det.

På den franske side af grænsen arbejdes der angiveligt med planer, der vil føre de franske aktiviteter ind under de to statskontrollerede banker, La Banque Postale og Caisse des Depots et Consignations.

De sunde aktiver vil blive ført videre, mens de dårlige aktiver vil forblive i Dexia, der således overgår til at blive et statsejet afviklingsselskab, forlyder det, om end de involverede myndigheder har været fåmælte om redningsaktionen.

I går erkendte talsmænd for Dexia, at »et begrænset antal kunder« har valgt at trække deres penge ud af banken.

Det belgiske dagblad De Tijd skriver, at kunderne har trukket mindst 300 mio. euro ud af konti i de belgiske filialer, hvortil kommer et ukendt beløb fra Dexias netbank.

De seneste tilgængelige tal viser, at Dexia i Belgien har indlån for 80 mia. euro.

I lighed med Danmark har Belgien og Frankrig en indskydergaranti på 100.000 euro.

Indskyderne beskyttes


..

Læs også