Digitale ansøgninger til uddannelser sætter rekord

På få år er antallet af digitale ansøgninger til videregående uddannelser blevet tyvedoblet.

Klokken 12.00 den 5. juli var der ansøgningsfrist til landets videregående uddannelser. I år har 37.574 søgt digitalt via selvbetjeningsløsningen optagelse.dk.

Udviklingen i de digitale ansøgninger har været enorm. I 2006 søgte 1.777 digitalt mod 37.574 i år. Det er en tyvedobling på blot fem år.

I forhold til sidste år, hvor der blev afleveret 14.181 digitale ansøgninger til landets videregående uddannelser, er antallet mere end end fordoblet i år.

Effektivt for institutionerne
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen glæder sig over, at unge i så høj grad har taget digital selvbetjening til sig.

"Danske unge har gode digitale kompetencer, og fordi de er vant til at ordne alting digitalt, er de nogle af bedste til at benytte digitale løsninger. Det skal vi udnytte, især fordi det er fleksibelt for den enkelte ansøger, samtidig med at det er effektivt for institutionerne," udtaler videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

"Mit mål er, at universiteterne bliver digitale spydspidser, så alt fra søgning til sidste afsluttende eksamen bliver digitalt."

Det samlede ansøgningstal kendes først midt på måneden, da der også er mulighed for at sende ansøgninger direkte til uddannelsesinstitutioner. Og hvor de mange ansøgere har søgt optagelse, vides ikke før allersidst på måneden.

Læs også