AirAsia X har kig på København

Det asiatiske lavprisselskab AirAsia X vil flyve mere til Europa, og Københavns Lufthavn er blandt favoritterne.

Asiens mest succesrige og hurtigst voksende lavprisselskab har kig på København. AirAsia X undersøger i øjeblikket mulighederne for endnu en direkte rute fra Asien til Europa, og den danske lufthavn er blandt favoritterne.

AirAsia X har luftfartens laveste priser på oversøiske flybilletter, og det vil trække mange asiatiske turister til København, hvis det lykkes at få en aftale med selskabet.

»Vi ser i øjeblikket på flere muligheder i Europa, og Skandinavien er et af de områder, vi gerne vil flyve til. Her står Københavns Lufthavn stærkt,« siger Senthil Balan, der er chef for ruteplanlægning i AirAsia X.

AirAsia X opererer på ruter med en flyvetid på mere end 4 timer, mens søsterselskabet AirAsia flyver korte ruter. Det malaysiske selskab har haft en fænomenal vækst og flyver efterhånden til de fleste lande i Asien.

AirAsia X flyver allerede fra Kuala Lumpur i Malaysia til London og Paris, og selskabet har succes. Billetpriserne er lave, og belægningen på flyene er høj.

»Der er et stort potentiale for vores forretningsmodel på de oversøiske ruter. Vi holder omkostningerne i bund, og derfor kan vi flyve billigere,« siger Senthil Balan.

Ombejlet selskab

..

Læs også