Økoæg klækker ny rekord

Fødevarer: Salget af økoæg buldrer derudad, og i det første halvår af 2011 har butikkerne solgt 4,2 mio. kg økoæg. Det er en fremgang på 13 pct. i forhold til 2010 og en ny rekord for æg med det eftertragtede røde økomærke.

Der er intet som et blødkogt æg om morgenen, og ifølge nye tal fra Fødevarestyrelsen er der flere økoæg i de danske æggebægere end tidligere.

I de første seks måneder af 2011 har danskerne lavet omeletter og æggekage ud af 4,2 mio. kg økologiske æg mod 3,7 mio. kg i 2010.

Det er på trods af, at det samlede salg af æg faktisk er faldet med 6 pct. Det skriver erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarers netmagasin foodculture.dk.

»De nye tal viser, at hvert femte æg er økologisk, og det er en rekordhøj andel. Hvis den positive udvikling fortsætter resten af året, kommer vi også til at se en samlet rekord for salg af økoæg,« siger Kirsten Lund Jensen, Økologichef i Landbrug & Fødevarer.

Selvom økoæg nu udgør knap 20 pct. af alle æg, så er det stadig buræg, der sælger bedst. Faktisk spiser danskerne flere buræg end fritgående, skrabe og økologiske æg til sammen. Men hos markedsanalysebureauet Firstmove, hvor man arbejder med forbrugertrends, finder direktør Kirsten Poulsen det meget naturligt, at buræggene stadig fylder i indkøbskurven: »Vi hopper ikke med på trends fra den ene dag til den anden.«

/ritzau/..

Læs også