Kun Novo Nordisk er god nok

Det er kun de allerstærkeste og bedst kapitaliserede virksomheder, som StockRate Asset Management investerer i. End ikke A.P. Møller - Mærsk er med i porteføljen.

Der er kun ét dansk selskab, som klarer sig godt nok til, at investeringsforeningen StockRate Asset Management tør investere i det. Og samlet set er det kun 0,07 pct. af 65.000 analyserede virksomheder, som investeringsforeningen har fundet gode nok til at investere i.

Udvælgelsesmetoden har givet investeringsforeningen et positivt afkast på 0,5 pct. i en periode, da de globale aktiekurser er raslet ned.

Ifølge fondsmæglerselskabet er modellen ret simpel.

»Vi tror ikke på, at man kan forudsige noget som helst om den fremtidige udvikling. Derfor tager vi kun udgangspunkt i, hvordan selskaberne rent faktisk klarer sig. Det vil slet og ret sige, at vi nærlæser regnskaber - både de aktuelle og historiske - og kun selskaber med flere års tradition for store overskud og stærk kapitaldækning rører vi ved,« siger Bjarne Jensen, adm. direktør i StockRate Asset Management.

Det har betydet, at fondsmæglerselskabet har udvalgt de 50 bedst indtjenende selskaber i verden. De bliver kun skiftet ud, hvis et andet selskab klarer sig bedre end de udvalgte over en længere periode.

»Vi har den holdning, at når et selskab har klaret sig godt i mange år og tjent gode penge, så er der en vis sandsynlighed for, at det også klarer sig godt i år og næste år,« siger Bjarne Jensen.

Kun ét dansk selskab

..

Læs også