Afkastet boomer under kriser

Jo større krise - jo større afkast. Maj Invest Kontra giver de fleste andre investeringsprodukter baghjul, når bølgerne går højt på de finansielle markeder.

Når verden er af lave, og aktiekurserne rasler ned, er investeringsproduktet Maj Invest Kontra et godt sted at have sine opsparingspenge placeret.

Det er nemlig konstrueret til at vise muskler, når andre investeringsprodukter taber pusten på grund af økonomisk og finansiel uro. Og det er gået helt efter planen i august, hvor gældskrisen i Grækenland har gjort samtlige investorer nervøse.

»Ja, august er den bedste måned nogensinde i Maj Invest Kontras historie. Og indtil nu har produktet givet omkring 10 pct. i afkast siden nytår,« siger Peter Mosbæk, obligationschef i Maj Invest og forvalter af Maj Invest Kontra.

Investeringsproduktet har placeret en stor del af pengene i statsobligationer, guld og schweizerfranc - tre områder, som investorer flokkes om under kriser, hvilket presser prisen op. Det er i øvrigt tyske og danske statsobligationer og ikke græske, som Maj Invest Kontra har liggende i porteføljen.

Investeringsforeningen investerer både i guldmineselskabers aktier samt i såkaldte etc'er, som er et underliggende papir, der følger udviklingen i guldprisen.

Klog beslutning

..

Læs også