Små udsving giver bedst

Professor Robert Haugen har i over 40 år påpeget, at de mindre svingende aktier klarer sig bedst over tid. Nu følger Alfred Berg Invest hans strategi.

Det har ikke været sjovt at være porteføljeplejer på aktier i Alfred Berg de seneste år. Omkostningerne har været for høje, og afkastet har haltet langt efter benchmark. Men i år skiller Alfred Berg Invests globale afdeling sig anderledes ud fra mængden.

Siden marts har afdelingen investeret efter den amerikanske professor Robert Haugens strategi fra 1969 om Global Minimum Variance, som viser, at aktierne med lavest kursudsving over tid giver størst afkast.

Det har siden introduktionen 7. marts i år givet et afkast på -1,59 pct. i Danmark mod verdensindekset MSCI Worlds -14,15 pct. i samme periode. Altså et merafkast på 12,56 pct.point

»De lav-volatile aktier i Alfred Bergs Global Minimum Variance har siden 7. marts overgået verdensindekset på nær i begyndelsen, da vi var udsat for en sjælden begivenhed i form af det japanske jordskælv og tsunami. Det var gift for en porteføljemodel, der har udpeget netop japanske kraftværker som noget af det mindst volatile,« siger adm. direktør Thomas Einfeldt, Alfred Berg administration.

Afdelinger lagt sammen

..

Læs også