En lang sej kamp for overlevelse er slut

Dødskamp: Igen og igen forsøgte Max Bank at kæmpe sig fri af fortidens vilde udlån. Men lånebøgerne var for dårlige, og nu må fusionsbanken mellem Max Bank og Skælskør Bank give op.

Bankdirektøren havde sin egen private indgang til bankens hovedsæde.

Så kunne ingen holde øje med, hvornår han forlod de fine direktionsgemakker, hvor væggene var prydet af billeder af direktørerne og af bestyrelsesmedlemmerne fra Skælskør Banks 135-årige historie.

Det kunne f.eks. være for at gå til møder med ejendomsmatadorer, der talte direkte med bankdirektør Carsten Roth, som stod bag Skælskør Banks vækststrategi gennem 17 år.

I slutningen af 2009 forlod han banken som 59-årig med en lukrativ million-ordning i bagagen.

Det var god timing, for derefter gik det hastigt nedad for det fine gamle pengeinstitut.

Banken var blevet ramt af den udlånsfeber, der rasede på Sjælland i årene op til krisen. Ingen banker ville sige nej til at låne til en ny kunde, og få var interesseret i kreditværdighed.

Selv de mest konservative bankdirektører havde svært ved at holde de usikre engagementer væk. For Roskilde Bank kunne kunden jo altid gå til - og banken skulle jo nødig miste alle sine udlån.

Feberen rasede også i Næstved-banken Max Bank i de år, da alt kunne lade sig gøre. Det var Allan Weirup, der drev den mere end 100 år gamle bank frem - indtil han måtte forlade sin stilling efter uenighed med bestyrelsen i september 2007.

Bunker af dårlige lån

..

Læs også