Borgmester beklager krak

Krakket i den sjællandske bank Max Bank mødes med beklagelse hos Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S). Bankens kollaps kan koste kommunen godt 4 mio. kr. i tabte midler.

Carsten Rasmussen beklager, at banken ikke kan leve op til Finanstilsynets krav og peger på, at Max Bank har været en førende lokal virksomhed, som har stået for en lang række projekter til stor gavn for Næstved og Sydsjælland.

»Det er stadig for tidligt at sige noget om de endelige konsekvenser, men jeg frygter, at det vil koste lokale arbejdspladser og at lokale investorer og aktionærer vil lide tab,« siger Carsten Rasmussen.

Næstved Kommune har et kontant indskud i Max Bank på 5 mio. kr. De 750.000 kr. er dækket af indskydergarantien, hvilket betyder, at kommunen maksimalt risikerer at tabe 4,25 mio. kr.

Pengene vil isoleret set ikke have en overvældende negativ indflydelse på byen, men det kan sprede ringe i vandet, som kan være skadelige.

»Jeg ved jo ikke, hvor mange penge private virksomheder har i banken og hvad det kommer til at betyde for arbejdspladserne i Næstved,« siger Carsten Rasmussen.

Ud over det kontante indskud på fem millioner kroner forvalter Max Bank en obligationsportefølje for Næstved Kommune på 45 mio. kr. Men her understreger Carsten Rasmussen, at de midler ikke er i fare.

/ritzau/

Læs også