Novos topchef i svær balancegang i Sydeuropa

Novo Nordisk og de øvrige farmaselskaber befinder sig i en svær balancegang, når de forsøger at slippe ud af myndighedernes førergreb og undgå tvungne prisnedsættelser på deres lægemidler i de mest forgældede europæiske lande.

Foto: Steen Wrem

Wall Street Journal bringer mandag et interview med Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, hvor han blandt andet ser på gældskrisens konsekvenser og ser tilbage på sidste års svære beslutning om at stoppe leverancer af visse insulinprodukter til Grækenland.

- I Europa er situationen sådan, at der er sundhedsreformer, der på sæt og vis forsøger at give lægerne et disincitament til at udskrive de seneste, moderne insuliner. Når vi kommer på markedet med den næste generation af moderne insuliner, vil vi formentlig se, at prisfastsættelsen bliver sådan, at patienter i Nordeuropa får større mulighed for at få de nye produkter end patienter i Sydeuropa, fordi sundhedsmyndigherne (...) ikke vil give tilskud til dem, siger Lars Rebien Sørensen til den amerikanske finansavis...

Læs også