Derfor skal Google-boss forklare sig

Googles topchef Eric Schmidt er blevet tvunget til at stå skoleret for det amerikanske senat.

Foto: AP/Paul Sakuma

Google har ikke været meget for at lade deres ledende medarbejdere udtale sig i de sager, hvor søgegiganten har fået store undersøgelser på nakken fra de amerikanske myndigheder.

Det har heller ikke været tilfældet, når det kommer til det amerikanske senats antitrust udvalg, der udarbejder lovgivning mod monopoldannelser, stigende bekymring for Googles voksende dominans af internettet.

Det førte til, at to senatorer i sidste måned brugte muligheden for at tvinge Googles topchef til at stå skoleret for antitrust udvalget. Det skriver Wall Street Journal Online.

I Fredags annoncerede senator Herb Kohl, der er formand for antitrust udvalget, så at Google har sagt ja til deres efterspørgsel.

"Vi ser frem til Erik Schmidts deltagelse ved vores antitrust underudvalgs høring i september," forklarer senator Kohl i en erklæring.

"Dette vil give os mulighed for en virkelig oplysende og grundig offentlig høring."

Google ser frem til høringen
Det var senator Herb Kohl, der sammen med den Republikanske senator Mike Lee insisterede på, at Google sendte Eric Schmidt eller administrerende direktør Larry Page. Google selv havde tilbudt deres chefjurist David Drummond.

En Google talsmand udtaler til Wall Street Journal Online:

"Senator Kohl og Lee udtrykte et stærkt ønske om at få vores bestyrelsesformand til at tale foran underudvalget, og vi er glade for at imødekomme dem. Vi sætter pris på deres vilje til at arbejde sammen med os, så det kan lade sig gøre i efteråret."

Wall Street Journal Online skriver, at Google har nægtet anklager om, at arbejde mod lovgivningen i deres konkurrence med andre firmaer, men har samtidig udtalt, at deres voksende succes uundgåeligt vil tiltrække opmærksomhed fra tilsynsmyndighederne, samt resultere i klager fra utilfredse konkurrenter.

Læs også