Googles sociale netværk spammer brugerne

Det nye sociale netværk Google+ har spammet brugerne med mails. Nu undskylder Google.

Med Google+ har Google skabt sin egen konkurrent til Facebook. Foto: Youtube/Google

Googles sociale netværk Google+, som stadig er i en lukket betatest, løb ind i problemer her i weekenden. Den store interesse fra brugerne var åbenbart skyld i, at man løb tør for harddisk-lagerplads på den del af tjenesten som skal holde styr på notificeringer. Det førte til, at systemet havde et nedbrud i 80 minutter og herefter sendte de samme notificeringer igen og igen. Nogle brugere har modtaget de samme mails 40 gange eller mere. 

"Vi undskylder den spam, som vi har forårsaget i eftermiddag," skriver Google vice president Vic Gundotra i sin Google+ profil. Han tilføjer, at Google har undervurderet den hukommelsesplads, som var nødvendig til tjenesten. Desuden understreger han, at Google+ stadig er inde i en testfase.

Google+ har kun været tilgængelig i et par uger og man har brug for en invitation for at kunne afprøve tjenesten. Det vides ikke hvor mange brugere der har adgang til tjenesten, men den tidl. Google-chef Eric Schmidt har sagt at der er "millioner" af brugere.

Den nye Google-chef og firmastifter Larry Page har varslet at 25 pct. af den årlige bonus til de 25.000 Google-medarbejder falder bort, hvis ikke firmaet får succes inden for sociale netværk. Det skal motivere de ansatte til at få deres venner og familie til at bruge Googles sociale netværksprodukter.

Læs også