Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Wall Street-protest spreder sig til 951 byer

I løbet af lørdagen vil den hastigt voksende protestgruppe 'Occupy Wall Street' sprede sig til hele verden.

På under en måned har demonstrationerne under navnet 'Occupy Wall Street' spredt sig til det meste af verden. Foto: Andrew Burton AP

Det startede med en lille gruppe demonstranter på New Yorks finansielle hovedkvarter på Wall Street, men nu har protestbevægelsen 'Occupy Wall Street' spredt sig til store dele af verden.

I løbet af lørdagen har demonstranter i 951 byer fordelt på 82 lande marcheret gaderne i protest mod de finansielle organisationer, der var ansvarlige for den økonomiske krise.

Det skriver CNN.

Besætter London

Ifølge hjemmesiden 15october.net har aktionerne allerede ramt byer i Asien og Australien, og i løbet af dagen vil demontrationerne fortsætte i store dele af Europa.

Protestaktionerne, der er organiseret gennem sociale medier som eksempelvis Facebook og Twitter, rammer bl.a. London, hvor 15.000 allerede har meldt, at de deltager i en fredelig besættelse af hovedstaden under sloganet 'Occupy London Stock Exchange'.

I Japans hovedstad, Tokyo gik omkring 200 demonstranter igennem gaderne. Demonstranterne benyttede her lejligheden til at protestere mod atomvåben og den kinesiske besættelse af Tibet.

Demonstrationer i Danmark

I Danmark har en gruppe på Facebook opfordret folk til at gå på gaden i København, Aarhus og Odense i solidaritet med demonstranterne i USA. Det gør de under navnet Occupy Denmark.

"Vi demonstrerer på grund af den skævvridning, vi ser af velfærden både nationalt og globalt, og på grund af manglende fokus på, hvorfor det er så skævt fordelt," siger Casper Møller, der er en af arrangørerne til politiken.dk.

I København har 550 tilhængere meldt sig til demonstrationen, der startede klokken 15.00 på Rådhuspladsen. Ifølge Ritzau mødte over 1000 personer dog op.

"Men det hele forløb stille og roligt," siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, John Hansen, til Ritzau.

BRANCHENYT
Læs også