Mærsk-tankskibe skal sejle med bevæbnede vagter

Mærsk har hidtil været imod at bruge bevæbnede vagter, men nu ændrer rederiet kurs.

For at undgå piratangreb vil en stor del af Mærsks tankskibe fremover have vagter med skarpladte geværer langs rælingerne.

Det fremgår af et brev, som Maersk Tankers har sendt til kaptajnerne på rederiets tankskibe, skriver nyhedsportalen Maritime Danmark.

»At få bevæbnede vagter er stort set ligesom at sætte et tyverialarm-skilt på døren. Tyven går et andet sted hen,« siger driftschef Steffen Jacobsen fra Maersk Tankers til DR Nyheder.

Mærsk har hidtil argumenteret for, at uskyldige risikerer at blive ramt, når der er bevæbnede vagter på skibene. Samtidig har rederiet frygtet, at vagterne kan være med til at forværre konflikten ved Adenbugten.

Det mener Mærsk sådan set stadigvæk. Men fordi piraterne har oprustet og er begyndt at være mere aggressive, vil rederiet alligevel begynde at bruge vagter.

»Det er ikke noget, som er højt på vores ønskeliste. Men vi ser det som værende nødvendigt i den nuværende situation,« siger Steffen Jacobsen til DR Nyheder.

Mærsk sætter ikke bevæbnede vagter på alle skibe, der sejler igennem Adenbugten. Alligevel forventer rederiet, at langt de fleste tankskibe får bevæbnede beskyttere.

Læs også