»Kriser er fantastiske til forandringer«

It-virksomheden EG har 350 medarbejdere flere end før finanskrisen.Koncernen vokser hastigt gennem opkøb og har samtidig effektiviseret egen organisation.

Finanskrisen har styrket en af Danmarks største og hurtigst voksende it-koncerner, EG. Det sker i et tempo, så virksomhedens egne mål for udviklingen i 2015 nås allerede næste år. Den sætter derfor nye mål for væksten og satser for alvor på international ekspansion.

EG, der tidligere hed EDB Gruppen, er vokset kraftigt gennem de senere år både i antal medarbejdere, omsætning og indtjening. Det er sket gennem forandringer i organisationen tidligt under finanskrisen og en strategi om at vokse gennem opkøb.

EG-koncernen tæller i dag 1.250 medarbejdere. I 2008 var tallet 900.

»Vores ekspansion er især sket ved opkøb. De virksomheder, vi køber, er nøje udvalgt til at fastholde fokus på brancheløsninger, som er vores kerneydelse,« forklarer adm. direktør Leif Vestergaard.

EG gennemførte i 2009/10 hele fire opkøb af selskaber i it-branchen, og yderligere seks er kommet til i år - heraf tre i Norge og Sverige. EG gennemførte i den forløbne uge endnu et opkøb, da det danske it-hus Thy:data A/S blev del af koncernen.

Går efter førstepladsen
..

Læs også