Finanskalender: Så er det regnskabets time

Et af de mere interessante kommer fra den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly.Regnskaberne fra flere udenlandske selskaber bliver offentliggjort i løbet af denne uge.

Mandag


Hollandske Philips aflægger regnskab for 3. kvartal, hvilket sker efter et år med mange udfordringer og flere nedjusteringer. Antallet af konkurrenter inden for forbrugerelektronik og belysningsprodukter vokser, og der er samtidig priserosion på markedet for health care-produkter.

Philips forsøger at genskabe investorernes tillid ved at øge omkostningsbesparelserne og strømline produktporteføljen. Selskabet har i denne proces trukket sig ud af produktionen af tv. Analytikere forventer en omsætning på 5,41 mia. euro og en driftsindtjening (EBIT) på 238 mio. euro i 3. kvartal hos Philips. Investeringsbanken Berenberg sænkede fredag sin anbefaling på Philips til hold fra køb.

Mandag aflægger de amerikanske storbanker Citigroup og Wells Fargo regnskaber for 3. kvartal. JPMorgan dykkede 5 pct. efter sit regnskab i torsdags, hvor indtjeningen var holdt oppe af positive ekstraordinære poster, mens indtægterne var bedre end analytikerne havde ventet. Engangsindtægterne på 1,9 mia. dollars kom fra en revaluering af gælden (DVA) i bankens investeringsbank.

Det bliver derfor spændende at se, om det bliver et tema, som går igen i regnskaberne fra de amerikanske storbanker. På tirsdag præsenterer Bank of America og Goldman Sachs regnskaber for tredje kvartal.

Tirsdag


Danone er aktuel med markedsopdatering for 3. kvartal. Den franske yoghurtproducent er storkunde hos danske Chr. Hansen. Tirsdag skrev det franske finanshus Exane BNP Paribas, at man ikke kan udelukke en mulig skuffelse i regnskabet fra Danone. For 3. kvartal venter analytikerne en omsætning på 4,81 mia. euro. Danone har også russiske aktiviteter med salg af fødevarer, og gode meldinger fra denne kant kan smitte af på Carlsberg.

Apple, som er verdens største selskab målt på markedsværdi, aflægger regnskab for sit forskudte 4. kvartal. Apple er i rivende udvikling, og omsætningen er tredoblet på tre år. Selskabet har overgået analytikernes indtjeningsestimater 21 kvartaler i træk.

Intel fremlægger sit regnskab for 3. kvartal i det amerikanske eftermarked.

Onsdag


Nordea vil fremlægge regnskab for 3. kvartal, og det sker efter nogle ekstremt hårde måneder for de europæiske banker. Nordea følger efter et stigende antal banker, som afskediger medarbejdere for at opretholde indtjeningsevnen efter omkostninger i forbindelse med nye bankregulativer. I slutningen af august meddelte Nordea, at banken vil skille sig af med i omegnen af 2.000 medarbejdere eller ca. 5,9 pct. af arbejdsstyrken inden for det næste halvandet år. Analytikerne venter en indtjening eksklusive ekstraordinære omkostninger på 18 eurocent pr. aktie.

Den britiske minegigant BHP Billiton aflægger markedsopdatering for 3. kvartal, efter nogle måneder hvor priserne på metaller har været under pres grundet den europæiske gældskrise, frygt for en hård landing i Kina og frygt for recession i USA.

Den europæiske EUHA høreapparatmesse begynder, og den strækker sig til fredag. Det vil sætte fokus på høreapparatbranchen, og de to danske noterede selskaber William Demant og GN Store Nord. Typisk bruges messerne til at lancere nye produkter og varianter, så fokus vil være på selskabernes produktlanceringer.

Torsdag


Nokia, som er verdens største mobiltelefonproducent, er aktuel med regnskab for 3. kvartal, hvilket sker efter et særdeles hårdt år, hvor aktiekursen er banket ned efter hård konkurrence med smartphones fra Apple's og Android-telefonerne. Onsdag løftede finanshuset Nomura anbefalingen på Nokia til neutral fra reducer mens indtjeningsestimaterne også blev hævet for at afspejle et stærkere end ventet 3. kvartal og et solidt 4. kvartal, skrev finanshuset.

Yderligere kan Nokia-aktien også bliver positivt påvirket af lanceringen af den nye Windows Phone den 26. oktober.

Nokias omsætning ventes at falde knap 15 pct. til 8,78 mia. euro og et tab på 96 mio. euro efter skat, men før ekstraordinære poster.

Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly fra USA fremlægger regnskab, inden de amerikanske markeder åbner.

For Novo Nordisk-investorerne vil fokus være på meldinger om salget af Byetta, som er konkurrent til Novos Victoza samt udsigterne for Bydureon (næste generation af Byetta).

Victoza har siden lanceringen stjålet markedsandele fra Byetta, og Victoza overhalede i juli Byetta på det amerikanske marked for receptpligtig GLP-1 diabetesmedicin.

Yderligere vil der være fokus på salget af insulin og analoginsulin. Eli Lillys insulinanalog Humalog er konkurrent til Novo' Levemir og Novomix.

Eli's Humulin er almindelig insulin.

Efter amerikansk lukketid kommer den amerikanske softwaregigant Microsoft med regnskab for sit forskudte 1. kvartal.

I forrige regnskab var omsætningsvæksten blandt andet båret frem af, at virksomheder, som opdaterede deres computerflåde, valgte Microsofts Office-pakker og Windows styresystemer.

Det opvejede et svagere salg til privatforbrugere, der foretrak tavle-pc'er og smartphones med Apple og Googles styresystem.

Analytikere forventer en omsætning på 17,25 mia. dollars for fjerde kvartal og en indtjening eksklusive ekstraordinære poster på 68 cent per aktie.

Fredag


Den svenske lastbilproducent Scania er aktuel med sit regnskab for 3. kvartal.

Mandag meddelte Scania, at selskabet planlægger at sænke produktionen på sine europæiske fabrikker med op til 15 pct. i begyndelsen af næste måned, idet efterspørgslen på lastbiler falder.

De seneste måneders makroøkonomiske turbulens ser derfor ud til at have haft en negativ effekt på kundernes appetit på at bestille nye lastbiler.

Gødningsproducenten Yara International kommer med regnskab for 3. kvartal.

Regnskabet vil få opmærksomhed fra danske Auriga Industries, som sælger plantebeskyttelse (sprøjtemidler) til landbruget, da Yaras meldinger om efterspørgslen vil give en indikation for landbrugets lyst til investeringer i afgrøderne.

I starten af oktober sænkede Handelsbanken sit kursmål på Yara til 240 norske kr. med baggrund i højere usikkerhed grundet prisfald på kornafgrøder samt indikationer på tilbagefald ureaefterspørgslen.

Omsætningen ventes at lande på 20,19 mia. norske kr. og driftsindtjeningen (EBITDA) at nå 4,24 mia. norske kr.

General Electric, som er verdens største industrikonglomerat, fremlægger regnskab før de markederne åbner. Vestas-investorerne vil følge meldingerne fra vindmølleenheden.

I regnskabet for 2. kvartal udtalte koncernchef Jeff Immelt, at prispresset er fortsat ikke mindst i vindmølledivisionen.

General Electric ventes at nå en omsætning på 34,84 mia. dollars i 3. kvartal og indtjening eksklusive ekstraordinære poster på 31 cent pr. aktie.

Læs også