Phishing-angreb mod TDC fortsætter

En usædvanlig stor strøm af phishing-mails har ramt Danmarks største teleselskab.

Telegiganten TDC er hårdt ramt af phishing-angreb.

Der er ifølge firmaet sendt 11 bølger af phishing-mails til intetanende danskere indenfor en måned, hvor TDC står som afsender. 

De mange mails indeholder en tekst om, at der er problemer med betaling af din faktura, og at du skal opdatere dine faktureringsoplysninger via et link, hvilket naturligvis er fup.

"Almindeligvis varer disse phishing-angreb, hvor troværdige virksomheder benyttes som afsendere, ganske få dage. 11 angreb er usædvanligt mange," fortæller Rasmus Avnskjold fra TDC's presseafdeling.

Mange opkald til kundeservice
For at informere kunderne har TDC udsendt en pressemeddelelse om problemerne, og samtidig forsøger selskabet at spærre for de servere, der udsender phishing-mails.

"Angrebene kommer fra forskellige destinationer. Et eksempel er, at mails blev sendt fra et spansk fodboldholds server, som var blevet hacket," siger Rasmus Avnskjold.

TDC oplever, at firmaets kunder er mistænksomme over for mails af denne type, hvilket kan mærkes på antallet af opkald til kundeservice, der stiger.

"Derfor oplyser vi medarbejderne i kundeservice om, hvordan de skal rådgive folk, der ringer ind," siger Rasmus Avnskjold.

"Vi har intet med disse mails at gøre, vi udsender aldrig mails af denne type, og derfor skal de slettes," siger han.

Gør TDC nok for at oplyse kunderne om de mange phishing-mails? 

"Vi oplyser, så godt vi kan gennem medierne og spærrer for de servere, som udsender mails, men det er usædvanligt, at et angreb varer så længe."

"Mig bekendt er der heldigvis ikke personer, der er blevet snydt i TDC's navn, og det er vi naturligvis glade for."

BRANCHENYT
Læs også