Flere kloge it-hoveder banker på døren til Danmark

Nye tal fra Videnskabsministeriet viser, at udenlandske job-ansøgere i Danmark generelt er mere veluddannede end tidligere.Udlændinge kommer ind på danske it-arbejdspladser som aldrig før. Det har vi vidst længe.

Men nu viser nye tal fra Videnskabsministeriet, at der er sket en stigning i antallet af højtuddannede, der søger arbejde i Danmark.

Når det drejer sig om permanente ophold gennem green card-ordningen, så har 99 procent af ansøgerne uddannelser svarende til videregående niveau i Danmark.

Tilfreds videnskabsminister

Den tendens glæder videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K). 

"Vi har brug for højtuddannede i Danmark, så landets virksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft," lyder det fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen af de nye tal.

"Kun ved at give erhvervslivet gode betingelser og rammer, kan det skabe vækst og arbejdspladser. En af de vigtigste er, at de har adgang til dygtige medarbejdere," fortsætter Charlotte Sahl-Madsen.

Stigningen i tal
Tallene om uddannelsesniveau kommer fra Styrelsen for International Uddannelse, hvor studerende fra udenlandske uddannelsesinstitutioner kan få vurderet deres eksamenspapirer og "oversat" dem.

På den måde kan de udenlandske studerende se, hvad deres uddannelses svarer til i forhold til en dansk uddannelse.

I 2004 angav 24 procent af ansøgningerne et videregående uddannelsesniveau, der svarer til mellem fire og fem års uddannelse i Danmark. Det tal er nu steget til 36 procent i 2010. 

I samme periode er det samlede antal almindelige vurderinger fra styrelsen steget med 55 procent, efter den udstedte alt 1.953 almindelige vurderinger i 2010.

Læs også på Computerworld:
Overblik: Her er din guide til udenlandske it-folk

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft ..

BRANCHENYT
Læs også