Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Millionær på simple ordspil

Bogstaver på striber sikrer iværksætter en indtjening på godt 60.000 kr. om dagen.

Wordfeud-spillerne pusler bogstaver på plads, som man kender det fra brætspillet Scrabble.

Den 28-årige nordmand Håkon Bertheussen gik sidste år og puslede med en fritidsinteresse, der viste sig at være grundlag for en millionsucces.

Siden lanceringen i august 2010 er hans mobil-app Wordfeud nemlig blevet downloaded mere end 10 millioner gange. Og med to millioner unikke brugere hver dag er Wordfeud nu også blevet en gylden forretning.

Over for e24.no bekræfter Håkon Bertheussen, at han tjener godt og vel 60.000 danske kroner om dagen på det populære mobilspil.

Strøm af kunder

Wordfeud, som er flittigt spillet af danske smartphonekunder, er et Scrabble-inspireret spil, hvor man lægger ord på stribe mod en selvvalgt eller tilfældig konkurrent.

Hver dag slutter mellem 30.000 og 40.000 nye kunder sig til spillet, der både fås i en gratis version, hvor man må leve med forstyrrende reklamer, og i en reklamefri betalingsversion.

"Indtægterne har ikke været lige høje hele tiden, men Wordfeud kom godt fra start allerede ved lanceringen. At det skulle blive så stort, havde jeg dog ikke forestillet mig," erkender Håkon Bertheussen.

Fortsat udvikling

Trods titlen som nyrig, hviler nordmanden ikke på laurbærrene.

Hobbyen er blevet et fuldtidsjob og app'en, der fås til Android og iPhone, skal inden længe lanceres i en iPad-version.

Håkon Bertheussen arbejder desuden på at skærpe den sproglige nøjagtighed i ordlisterne, der findes på norsk, dansk, svensk, hollandsk, engelsk, spansk og fransk.BRANCHENYT
Læs også