Gammel krigslov gør cloud ulovlig

Hovedarkitekten bag regeringens nye it-planer lægger op til et opgør med lovgivningen.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen og Videnskabsministeriet er for øjeblikket i gang med at kigge på logivningen omkring cloud-computing. Andreasen Carsten

Da Odense Kommune tidligere på året fik afslag fra Datatilsynet om at benytte en Googles cloudbaserede Apps-kontorpakke, var det en kold klud i ansigtet på manges forhåbninger om at kunne få fingrene i de store besparelser og fleksibilitet, som cloud computing tilbyder.

Men med regeringens fællesoffentlige digitaliseringsstrategi med kommunerne og regionerne frem mod 2015 bliver der lagt op til, at der allerede i 2012 vil være åbent for, at Odense Kommune og andre cloud-hungrende offentlige myndigheder kan køre deres programmer i skyen.

Det fortæller vicedirektør i Økonomistyrelsen og hovedarkitekten bag strategien, Lars Frelle-Petersen, til Computerworld.

"Vi åbner nu for en politisk beslutningsproces, der skal gøre cloud-løsninger mulige allerede til næste år på trods af restriktioner som eksempelvis Krigsreglen," forklarer Lars Frelle-Petersen.

Henvisningen til Krigsreglen skyldes, at netop denne regel gør det ulovligt at sende personfølsomme data uden for Danmarks grænser, da de skal kunne destrueres i tilfælde af krig.  

EU arbejder på cloud-grænserne

..

BRANCHENYT
Læs også