Prisen på Windows flyver til himmels i VDI-projekt

En erhvervsskole i Sønderjylland kommer til at slås med ekstraomkostninger i millionklassen for Windows-licenser, når skolen i de kommende måneder ruller virtuelle desktops ud til sine elever.

Erik S. Lesser

Erhvervsuddannelsesstedet EUC Syd er gået i gang med at tegne planerne for sit kommende projekt med virtuelle desktops (VDI) til sine 25.000 årlige studerende.
 
Ved tegnebordet har det dog vist sig, at prisen på Windows-licenserne ved at udrulle godt 2.500 virtuelle desktops fra VMware kan gå hen og blive en væmmelig show-stopper, da EUC Syd står til at skulle betale 330.000 kroner ekstra om året for sine Windows-licenser.
 
Det svarer til to millioner kroner i ekstraomkostninger i den seksårige business case, som EUC Syd har haft igennem lommeregneren.
 
Ekstraudgifterne til Windows-licenser skyldes, at EUC Syd trods sine 3.000 daglige brugere årligt har 25.000 elever igennem sine klasselokaler, hvilket er det tal, som Microsoft regner sin licenspris ud fra ifølge EUC Syds it-chef Peter Martensen
 
"Prisen og licensbetingelserne er blevet mildere, end da vi kiggede på virtuelle desktops for halvandet år siden, hvor det var helt hysterisk. Men vi er stadig utilfredse og vil tale med Microsoft om licensudgifterne til september," siger Peter Martensen.

Tågede licensbetingelser

..

BRANCHENYT
Læs også