800 færre job i Skat

Regeringen har tidligere annonceret, at man fremover vil sætte hårdt mod hårdt i kampen mod social dumping og jagten på multinationale selskabers skattefusk.

Nu lægger S-R-SF-regeringen lægger samtidig op til at skære i hundredvis af stillinger på skatteområdet over de kommende år. Det viser et svar til Folketinget fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Ifølge skatteministerens egne beregninger skal der inden 2014 siges farvel til 797 personer af de godt 7.800 skattefolk, der i 2011 var ansat i henholdsvis Skatteministeriets Koncerncenter, Skat, Spillemyndigheden og Landskatteretten.

Statskassen bliver den store taber, advarer Jørn Rise, som er formand for de ansatte i Dansk Told og Skatteforbund.

»Vi har ved finanslovforslaget sagt til både den gamle og den nye regering, at vi simpelt hen ikke forstår tankegangen. Vi tjener bevisligt penge til statskassen. Vi opgør hvert projekt, hvor vi kan se, at vi tjener pengene ind op til 20 gange,« siger han.

Da Skat sidste år afskedigede 120 ansatte, sagde SF's skatteordfører Jesper Petersen, som nu er politisk ordfører, ellers, at »i stedet for nedskæringer vil vi tilføre området 500 mio. kr. svarende til 900 stillinger.«

Nedgangen i antallet af ansatte skal som »udgangspunkt« ske gennem naturlig afgang, lyder det.

Læs også