Private pantebreve tager over

Private sælgerpantebreve er ved at få comeback på boligmarkedet. Det skyldes, at banker og realkreditinstitutter sidder hårdere på låget til pengekassen.

De har været en uddød race i mange år. Men nu er de langsomt ved at vende tilbage i flere områder rundt om i Danmark.

Det er private pantebreve, vi taler om, og ejendomsmæglerne melder om flere og flere tilfælde, hvor de udgør en del af bolighandlen.

»De private pantebreve kommer stille og roligt snigende igen. Men jeg må understrege, at det kun er i ganske få områder ude på landet, og at det fortsat er på et lavt niveau,« siger Jan Nordmann, kommunikationschef i ejendomsmæglerkæden EDC.

Også Home støder på de private pantebreve igen.

»Det sker uden tvivl oftere i dag end for få år siden, hvor banken har taget sig af den yderste finansiering. Men det er fortsat et relativt sjældent fænomen,« siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i Danske Banks ejendomsmæglerkæde, Home.

Han opfordrer boligkøberne til at være opmærksomme på renten, hvis et privat pantebrev er eneste løsning.

»Vi befinder os uden for det gængse lånemarked, og her har renten det med at være lidt højere. Og hvis banken siger nej, er der formentlig en grund til det. Så er det spørgsmålet, om man objektivt set har råd til at betale den højere rente på det private pantebrev,« siger Mads Ellegaard.

»Træd varsomt«


..

Læs også