C20-indekset rundede ugen af med et fald

Det danske aktiemarked lagde sig i slipstrømmen af stemningen på børserne rundt om i Europa, og C20-indekset endte med et fald på 1 pct. - stort set på niveau med de ledende indeks i de øvrige europæiske lande. Indekset sluttede i niveau 405.

En aktie skilte sig ud fra mængden af små plusser og minusser i det danske indeks, og det var Carlsberg, der dagen igennem lå i top og endte med en stigning på 1,6 pct. til kurs 426.

»Der er ikke store nyheder ude om Carlsberg, men torsdag kom der pæne tal for russisk ølproduktion, og det understøtter aktien i dag,« siger aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank.

Den russiske produktion af øl med alkoholstyrke under 5 pct. steg 17,6 pct. på årsbasis i december og 14,1 pct. i forhold til november.

Nomura skriver i en kommentar, at data indtil videre tyder på, at Carlsberg solgte mere øl i 4. kvartal end konkurrenterne.

Uden for C20 sendte både kemikalieproducenten Auriga og bilforhandleren Andersen & Martini foreløbige regnskabstal på gaden.

Aurigas tal viste svagere pengestrømme, end der tidligere har været stillet i udsigt.

»Det foreløbige regnskab for 2011 viser en omsætning og indtjening som forventet, men en mindre positiv udvikling i pengestrømmen fra driften i 4. kvartal end ventet, skrev selskabet. Regnskabet viste en EBITDA-margin på ca. 8,5 pct. og et driftsresultat (EBIT) på ca. 320 mio. kr. baseret på en omsætning på knap 5,8 mia. kr.

Og tallene vidner om et svagt 4. kvartal, vurderede Sydbanks Auriga-analytiker Søren Løntoft Hansen.

»Det er overraskende læsning. Jeg havde egentlig regnet med, at Auriga ville være i stand til at overgå forventningerne til omsætningen for hele året. Jeg synes, at den guidance, man havde på 5.800 mio. kr., egentlig var en anelse konservativ,« siger han til Ritzau Finans.

Hos Auriga var adm. direktør Kurt Kaalund dog ganske tilfreds.

»Vi har som ventet haft fremgang på alle mål, og vi har øget driftsindtjeningen med 100 mio. kr. trods tørke i Texas, problemer i vores tyske selskab og valutamodvind,» siger Kurt Kaalund til Ritzau Finans.

Noget tyder dog på, at aktiemarkedet ikke så helt så optimistisk på de foreløbige regnskabstal. Auriga-aktien endte fredagen 4,4 pct. lavere i kurs 87.

Andersen & Martini måtte erkende, at der kun bliver 2 mio. kr. tilbage på bundlinjen i 2011. Efter alt at dømme har selskabet haft underskud i 2. halvår.

»Resultatet er påvirket negativt af opstart af den nye afdeling i Greve, svigtende salg i forhold til forventningerne for årets sidste måneder og Saab fabrikkens konkurs,« skriver selskabet som forklaring.

Aktien, der er særdeles illikvid, blev ikke handlet fredag.

En del af Affitechs aktionærer fik sig en slem skuffelse. Storaktionæren i Affitech, Trans Nova, havde givet købstilbud på hele aktiekapitalen i Affitech, men manøvren lykkedes ikke.

Affitech-aktien faldt 17,4 pct. til kurs 0,19 efter at have begyndt fredagen i et pænt plus.

Ritzau Finans

Læs også