Ugens barometer

Vinder I Torsdag fik Danmark en ny dagligvarehøvding, da Per Bank skiftede en stilling nær toppen i en af verdens mest innovative supermarkedskoncerner, britiske Tesco, ud med topchefjobbet i Dansk Supermarked.

Det 44-årige stjerneskud kommer forventeligt til at gennemføre en meget mærkbar kulturrevolution i den overordentligt hierarkiske ledelseskultur i Dansk Supermarked og ventes at sætte fuld turbo på koncernens internationalisering med udbygning af ikke alene Netto, men også Føtex og Bilka-koncepterne uden for landets grænser. Tager Bank ved lære af opholdet hos Tesco, kan vi forvente et endnu mere effektivitetsorienteret, men også et mere nytænkende Dansk Supermarked i fremtiden.

Vinder II

Få danske erhvervsledere kan i disse dage prale med at sælge et produkt, der går som varmt brød over hele verden. Nationalbankdirektør Nils Bernstein er en af dem. Billedligt talt overnatter internationale investorer praktisk talt foran Nationalbanken for at komme til fadet, når Bernstein sælger danske statsobligationer. Tilliden til dansk økonomi er så stor, at mere end en tredjedel af de danske statspapirer er kommet på udenlandske hænder. Konsekvensen af medvinden på pengemarkedet er, at Danmark nu uden problemer kan virkeliggøre planen om at bruge løs af reserverne for at nedbringe statens bruttogæld uden nævneværdig risiko for isolerede danske rentestigninger eller uro om kronen.

Taber I..

Læs også