Dansk økonomi overrasker positivt

Strømmen af positive nyheder fra den hjemlige økonomi tager langsomt, men sikkert til. Måske har vi været for negative, mener nogle økonomer.

Arbejdsmarkedet viser overraskende tegn på liv igen.

Der blev mod forventning 600 færre ledige i november, og arbejdsløshedsprocenten landede på 6,2 pct., viser tal fra Danmarks Statistik. Dermed lader antallet af bruttoledige til at have stabiliseret sig omkring 163.000 efter en lille stigning i efteråret.

Mange økonomer havde ellers regnet med, at ledigheden ville fortsætte sin stigning oven på det hårde efterår med voldsom gældskrise i eurozonen og den negative vækst herhjemme i 3. kvartal. Den stigende usikkerhed, der omgærder fremtiden for den globale økonomi, har fået tilliden blandt forbrugere herhjemme til at styrtdykke, og er gået ud over eksporttallene de seneste måneder.

Men nu viser de såkaldte konjunkturbarometre for industri, detailhandel, service og byggeri i december, at sortsynet er på retræte i dansk erhvervsliv. Specielt blev industrien mere positiv omkring de økonomiske fremtidsudsigter, og det varsler godt for de kommende tal for eksporten, mener Danske Bank.

Håb om flere industrijob

..

Læs også