Topkurator: Vi mangler et specialteam

Advokater opfordrer til at etablere et udrykningshold med specialister i økonomisk kriminalitet.

Der er brug for nye værktøjer, hvis der skal sættes en stopper for den stigende kriminalitet blandt dubiøse virksomhedsejere.

Det mener foreningen af Danske Insolvensadvokater, som foreslår, at der nedsættes en specialenhed med eksperter med forskellige kompetencer til at afdække økonomisk kriminalitet.

»Der bør nedsættes en udrykningsgruppe med folk fra Skat, politiet, revisorer og advokater. Sådan en gruppe vil kunne reagere tidligere, end politiet gør i dag,« siger Pernille Bigaard, formand for Danske Insolvensadvokater.

Forslaget kommer i erkendelse af, at de kriminelle i dag slipper for let.

»Der skal gøres noget, og jeg tror, at frustrationerne er lige så store hos politiet som hos os,« siger Pernille Bigaard.

Ifølge bagmandspolitiet, der efterforsker større sager om økonomisk kriminalitet, er ideen god, men svær at gennemføre i praksis.

»Det er en interessant tanke, for i nogle sager bør politiet inddrages tidligere, end det sker i dag. Men der skal være en begrundet mistanke, før politiet kan komme på banen, og derfor skal kurator først have lavet et stykke arbejde,« siger chefen for bagmandspolitiet, Jens Madsen. Kammeradvokaten finder også forslaget om en udrykningsgruppe sympatisk, men ser praktiske problemer med at få det gennemført.

»Det er en fornuftig idé, men spørgsmålet er, om det kan tænkes ind i en praktisk virkelighed,« siger Boris Frederiksen.

Læs også