Rentefald i dagens løb

De europæiske rentemarkeder var fredag præget af fredagens store nøgletalsbegivenhed - offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport - som viste en langt bedre udvikling end ventet.

Men også uroen om gældskrisen i Italien og Spanien satte sine spor i markedet, hvilket afspejlede sig i rentestigninger i de pågældende lande, mens ankerlandene i Europa sluttede stort set undret på rentefronten.

Samtidig lagde en stigende bekymringer om udviklingen i Ungarn yderligere til usikkerheden.

Den kommende uge vil byde på store auktioner fra bl.a. Spanien og Frankrig som vil sætte en retningspil for den fremtidige udvikling og synet på gældskrisen.

For det danske markeds vedkommende var der gode nyheder fra makrofronten. Dagen bød på overraskende positive tal fra Danmarks Statistik fredag morgen. Den danske arbejdsløshed viste en uændret bruttoledighed på 6,2 pct. i november, hvor økonomernes bud lød på en stigning til 6,3, ifølge en rundspørge gennemført af Ritzau Finans. Samtidig viser de faktiske tal et lille fald i antallet af ledige.

Alt i alt var Danmark blandt de lande som i kraft af de danske obligationers status som sikker havn i en urolig tid endte med et fald i renten.

Den 10-årige danske rente lukkede fredag ved 17-tiden i 1,64 pct. Det er 3 basispoint mindre end ved åbningen fredag morgen, og blot 2 basispoint mere end fredag inden årsskiftet.

Den tilsvarende italienske rente lå samtidig med en stigning på 4 basispoint til 7,07 pct., og er dermed klart over de kritiske 7 pct. Den spanske rente steg 6 basispoint til 5,62 pct.

Fra USA viste den officielle arbejdsmarkedsrapport en stigning i beskæftigelsen uden for landbruget på 200.000 mod de ventede 155.000. Samtidig faldt arbejdsløshedsprocenten til 8,5 pct. fra 8,7 pct. Alligevel faldt den amerikanske 10-årige rente til 1,95 pct.

Ritzau Finans

Læs også