Sørg for at få rådgivning

Arv

Jeg har et par spørgsmål i forbindelse med mine forældres dødsbo.

Min far døde den 28. april 2011, og min mor den 9. juni 2011. De var ikke gift, men har skrevet testamente. Vi er to arvinger efter min mor. Min far havde alle aktiverne inkl. ejendommen.

Huset har vi sat til salg, og givet den nuværende markedssituation er det en smule anstrengt at sælge en ejendom. Jeg har forstået det således, at boet skal gøres op inden for et år - men hvad sker der, hvis huset ikke kan sælges inden for det første år?

Skal det så overgå til min mors bo (off. ejendomsvurdering - 15 pct.)?

Udbudsprisen (fastsat af mægler) er langt under den offentlige vurdering.

På forhånd tak!

Heino

! Jeg forstår Deres brev således, at De og den anden arving har valgt, at dødsboerne efter henholdsvis Deres far og Deres mor skal behandles som et privat skifte. Det betyder, at skiftebehandlingen varetages af arvingerne selv, eventuelt med bistand fra en sagkyndig rådgiver. Hvis Deres mor er indsat som arving efter Deres far i et testamente oprettet af ham, indebærer det, at Deres mors dødsbo ligeledes er arving i boet efter Deres fader.

Et dødsbo, der behandles ved et privat skifte, skal efter den såkaldte dødsboskiftelov være afsluttet med en skæringsdag, der ligger senest et år efter dødsfaldet. Og boopgørelse for boet skal være udarbejdet og fremsendt til skattemyndighederne og skifteretten inden 3 mdr. herefter.

Frister ligger fast

..

Læs også