Mæglere: Tab giver trægt boligmarked

At flere sælgere taber penge på at sælge boligen, giver et trægt boligmarked. Flere sælgere ser dog sådan på det, at det er ligegyldigt, om de er teknisk insolvente i den ene eller anden bolig.

Det ligger dybt i os danskere, at vi ikke vil betale for meget for en vare eller sælge den for billigt. Det gælder, når vi jager de gode tilbud i de 117 ugentlige tilbudsaviser, og når vi forsøger at sælge brugte børnegenstande gennem Gul & Gratis eller Den Blå Avis.

Men det gælder også på boligmarkedet. Boligsælgere har svært ved at acceptere, at deres bolig i dag måske koster 10, 20 eller 30 pct. mindre, end de selv gav for den. Og boligkøbere nægter at betale prisen, fordi prognoserne peger i retning af lavere priser i år og måske endda en årrække frem.

Mange boligejere har i ren frustration fjernet deres bolig fra markedet igen, fordi de ganske enkelt nægter at sælge til markedsprisen - altså den pris, som køberne vil betale.

At en del af de nuværende sælgere har svært ved at sænke prisen yderligere, fordi de så ender med en stort tab, gør ikke tingene nemmere.

»Det gør helt klart markedet mere trægt, når flere og flere skal sælge med tab. Vi vil helst sælge vores bolig dyrere, end vi købte den,« siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i Home.

Lavere pris i sidste ende

..

Læs også