Stationerne er de nye knudepunkter

Stationerne ind mod København har potentiale til at blive knudepunkter for forretnings- og erhvervsliv. Det har man forudset i Taastrup ved København, hvor spadestikket til et stort bycenter bliver taget i løbet af foråret.

Forestil dig, at du ikke skal køre en omvej for at handle ind, når du har pendlet til og fra arbejdet i en større by. I stedet kan du gøre et pitstop på stationen og handle ind her, så du kan tage cyklen, bilen eller bussen direkte hjem.

Sådan bliver virkeligheden for pendlerne i Taastrup ved København. I løbet af foråret bliver første spadestik taget til et storstilet byggeprojekt til en kvart milliard, og i sommeren 2013 står det nye bycenter klar med caféliv, dagligvarebutikker, detailforretninger og lejligheder.

Sophienberg Ejendomsudvikling har i samarbejde med Casa Entreprise i Horsens taget initiativ til projektet, der skal give Taastrups bymidte et løft. Og der er potentialer i gode bygninger tæt på s-togstationerne i Københavns forstæder.

»Når vi planlægger et byggeprojekt, har vi meget fokus på beliggenheder nær stationer. Det er klart i tråd med tidens ånd at placere sig tæt på offentlig transport som s-tog, tog og busser. Det er jo en del af ideen om bæredygtighed, som er meget vigtig at have med sig, når man bygger i dag,« forklarer direktør for Sophienberg Ejendomsudvikling Niels Krag.

Og Taastrup Station er ikke det eneste sted, hvor virksomheden er i gang med at udvikle. Netop nu er et byggeri - også til omkring en kvart milliard - ved at blive opført ved Buddinge Station nær København. Her har Coop Danmark lejet sig ind i stueetagen, mens de øverste etager bliver kontordomicil. Ejendommen her har vist sig at være en succes, da den netop er blevet solgt til PensionDanmark.

Bycenteret i Taastrup er på i alt 12.000 kvm, hvoraf de 8.000 er til detailhandel. Størstedelen af butiksarealet er allerede lejet ud til bl.a. Kvickly og Hennes & Mauritz. De øverste etager skal blive til 28 almennyttige boliger, og der skal knyttes 350 gratis parkeringspladser til stedet samt 90 p-pladser til pendlere. På den måde vil der være aktivitet omkring bygningen døgnet rundt, og det vil ikke stå øde hen om aftenen.

Casa Entreprise, der har skudt penge i projektet og skal stå for byggeriet, har også store forventninger. Faktisk er det første gang, at entreprenøren investerer i et projekt i hovedstadsområdet, da de ellers holder til i Horsens og primært har ejendomme i Jylland.

»Mere lønsomt«


..

Læs også