19-årig dropper skolen for at gå sin egen vej

Den 19-årige iværk- sætter Emil Kroer fandt ud af, at uddannelse ikke var noget for ham. Nu trives han langt bedre efter at have startet sit eget firma.

Få dig en god uddannelse, så skal du nok klare dig. Det råd er der en del unge, der har hørt fra enten forældre eller bedsteforældre i tidens løb. Det har den 19-årige aarhusianer Emil Kroer også, men han har valgt at ignorere det for i stedet at etablere sin egen designvirksomhed, Partnerdesign I/S, der primært laver logoer til andre iværksættere.

Det har han nu været i gang med siden september, og der er omsat for omkring 60.000 kr. i det tidsrum, efter at han sammen med sin 17-årige iværksætterpartner Frederik Klüwer gik i gang midt i en tid, der ellers ikke ligefrem er præget af udbredt optimisme.

Alligevel er ambitionen at komme op på cirka 300.000 kr. om året inden for en overskuelig fremtid.

Beslutningen om at blive selvstændig fortryder han ikke et sekund.

»I skolen var der for meget, man ikke kunne bruge til noget. Det, jeg gerne ville, var at skabe mit eget og lave noget rigtigt - og bruge min hjerne til noget, som jeg kan se resultatet af. Og for mig var det ikke vigtigt at have en handelsskoleeksamen for at skulle det,« siger Emil Kroer, som nu erklærer, at han trives langt bedre, end da han gik i skole.

De to samarbejdspartnere har til sammen skudt 10.000 kr. i projektet, og kunderne finder de bl.a. gennem Google Adwords og iværksætternetværket Amino, ligesom de har etableret kontakt til et større bureau, hvor de aftager nogle af opgaverne.

»Når de ikke har tid, får vi nogle af dem,« fortæller Emil Kroer, der, selv om han lige nu har boykottet uddannelsessystemet, trods alt ikke vil udelukke en tilbagevenden.

»Måske tager jeg en mediegrafikeruddannelse, men kan jeg undgå det og leve af Partnerdesign.dk, er der ingen grund til det. For mig handler det bare om at klø på,« fastslår han.

Hjælp til de unge


..

Læs også