Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Sydbank: Rockwools prognose skuffer

Rockwool opjusterer forventningerne til 2011 og løfter sløret for prognosen for 2012.

Foto: Jacob Ehrbahn

Med opjusteringen for det forgangne år bringer selskabet sig på linje med Sydbanks forventninger, hvorimod prognosen for 2012 skuffer bankens Rockwool-analytiker Søren Løntoft Hansen.

- Rockwool havde blandt andet stigende råvarepriser i første halvår 2011, som man ikke rigtigt fik kompenseret ved at hæve priserne. Det begyndte man på i andet halvår, og sammen med nogle effektiviseringstiltag havde jeg egentlig forventet, at vi ville se nogle noget højere forventninger til nettoresultatet i 2012, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han havde også håbet på, at indkøringen i 2012 af en ny fabrik i Rusland kunne sætte nogle positive aftryk på prognosen - ligesom et fald i råvarepriserne i løbet af andet halvår 2011.

- Blandt andet har der været et fald i priserne på koks, som man bruger i fremstillingen i isolering. Så alt i alt er jeg på nettoresultatsiden lidt skuffet, siger analytikeren.

Konservative nuancer

Rockwool venter for 2011 nu et resultat på "over" 600 mio. kr. mod tidligere "omkring" 550 mio. kr., og forventningerne til omsætningsvæksten er hævet fra 15 til 17 pct. For 2012 venter selskabet resultat på niveau med 2011, altså på "over" 600 mio. kr., mens der på omsætningen ventes en vækst på 5 pct.

- Deres tidligere guidance for nettoresultatet i 2011 var noget konservativ, hvilket de begrundede med usikkerhed om udviklingen fjerde kvartal og med, hvordan vejret spillede ind. Det har så været en mild vinter, hvilket gør, at den her lidt konservative guidance bliver opjusteret, siger Søren Løntoft Hansen, som selv havde estimeret, at selskabet ville nå et overskud på lidt over 600 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også