Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

A&O: Godt vejr og lavere omkostninger løfter indtjening

VVS-grossisten Brødrene A&O Johansen opjusterer forventningerne til 2011-resultat.

Brdr. A&O Johansen forretning i Sønderborg. Foto: Brdr. A&O Johansen

Den foreløbigt milde vinter har givet ekstra kroner i kassen hos VVS-grossisten Brødrene A&O Johansen, der på den baggrund opjusterer forventningerne til 2011 til et resultat før skat på 105 mio. kr. mod tidligere ventet 90 mio. kr.

- Vores omsætning er blevet større, end vi havde regnet med. Generelt oplever vi i en stigende omsætning på faktisk alle vores områder, både i Danmark og Sverige. December var meget kold i 2010, hvor der var sne. Der har ikke været nogen vinter i år, hvilket gør, at vores omsætning har været højere, siger finansdirektør Henrik T. Krabbe til Ritzau Finans.

Arbejder uden frost

Selskabets kunder er primært håndværkere, og de har kunnet forsætte deres aktiviteter ufortrødent, selvom kalenderen skiftede til november og siden december, der var uden frost. Dermed har eksempelvis kloak-arbejder og andet arbejde under jorden kunnet holdes i gang, og andre typer af byggepladser har ligeledes haft mulighed for at holde aktiviteterne kørende.

- Desuden nyder vi godt af lavere omkostninger. Vi foretog nogle organisationsændringer i 2010 og justerede løbende i 2011, hvilket slår igennem med fuld effekt nu, siger Henrik Krabbe, og fortsætter:

- Vi er sådan rimeligt positive i øjeblikket. Vi tager markedsandele og vores optimeringer af processerne gør, at vi tjener nogle flere penge.

Han glæder sig over, at det overordnet er gået frem for håndværksfagene i det forgangne år.

- Mit gæt er, at der inden for håndværksfagene generelt var tale om en fremgang på omkring 5 pct. i 2011, siger Krabbe.

Brødrene A&O Johansen aflægger sit årsregnskab den 23. februar.

BRANCHENYT
Læs også