Danske Markets-chef stopper

Direktør i Danske Markets Henrik Normann skal være direktør i Nordic Investment bank. Han fratræder derfor i Danske Markets til marts.

Det bliver de to vicedirektører Jens Peter Neergaard og Glenn Söderholm, der overtager posten som sideordnede chefer for Danske Markets fra den 1. marts. De to nye chefer refererer til Thomas F. Borgen i direktionen.

Henrik Normann har 25 års erfaring fra Danske Bank, hvor han bl.a. har været direktør for Danske Bank Danmark. Siden 2001 har han været medlem af bankens eksklusivkomite.

»Det har været et privilegium at arbejde i Danske Bank-koncernen i så mange år og bl.a. være med til udviklingen af Danske Markets og sammenlægningen af BG Bank og Danske Banks filialnet. Nu har jeg fået en spændende mulighed for at prøve noget helt nyt og samtidig bidrage med mine mange års erfaringer fra Danske Bank i mit nye job,« udtaler Henrik Normann i en meddelelse.

Markante aftryk


Henrik Normann var også chef for Danske Markets, inden han i 2006 blev direktør for Danske Bank Danmark.

Under den store ledelsesrokade i 2010 fik han igen ansvaret for markedsafdelingen.

»Henrik har både som direktør for Danske Markets og Danske Bank Danmark sat markante aftryk, som har givet gode resultater for banken samt tilfredse medarbejdere og kunder. Jeg vil derfor gerne takke Henrik for samarbejdet og ønske ham held og lykke i den nye stilling,« siger ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup.

Henrik Normann når lige at få en måneds ferie, inden han den 1. april tiltræder som direktør i Nordic Investment Bank (NIB). Det er en fælles, international finansiel institution for de otte nordiske og baltiske lande.

NIB yder langfristet finansiering til energi-, miljø-, transport-, logistik-, kommunikations- og innovationsbranchen i forbindelse med projekter, der styrker konkurrencedygtigheden og værner om miljøet.

Læs også