Bankdirektør indbyder til fusion

Efter overtagelser i 2006 og 2008 er Den Jyske Sparekasse klar til mere. Kapitalen i banksektoren er ellers knap.

Direktør i Den Jyske Sparekasse Claus E. Petersen har slået dørene op.

Er der sparekasser, der har brug for en kapitalstærk makker, så er han klar.

»Kapital er blevet en forfærdelig knap faktor. Det giver mange pengeinstitutter udfordringer, og det giver problemer for samfundet, fordi udlånet bliver ramt. Men vi er åbne for fusioner. Vi har en stærk kapitalbase, vores fri kapitalreserve er betydelig, og netto er vi ret privilegerede,« siger han.

Ud over at være sparekassedirektør er Claus E. Petersen også formand for Lokale Pengeinstitutter og bestyrelsesmedlem i bankernes brancheorgan Finansrådet.

Attraktive Vestjylland


Den Jyske Sparekasse overtog de to mindre sparekasser Jelling og Løgumkloster i henholdsvis 2006 og 2008

»Vi skal passe sammen størrelsesmæssigt, kulturelt og geografisk. Hvis det havde været for tre-fire år siden, havde østkysten været det mest attraktive. Men den jyske østkyst har vist samme tendenser som København med meget stigende boligpriser. Øst er stadig attraktivt, men nu er midt- og vestjylland også blevet interessant,« siger Claus E. Petersen om mulige fusionskandidater.

Qua sin størrelse - balancen er på 13 mia. kr. - er der øvre grænser for, hvad sparekassen kan kapere. Skeletter i skabene er ikke som udgangspunkt et problem, men der må ikke være for mange.

»Vi skal kunne tåle det og stadig være i fornuftig form bagefter. Hvis der er 10 mia. kr. i balance, må den ikke være alt for syg,« siger han.

Claus E. Petersen mener, det er vigtigt, at garantkapitalen bliver sikret og går efter at indgå i egentlige fusioner med andre - eventuelt pressede - sparekasser i stedet for en løsning gennem bankpakke IV, hvor pengeinstituttet kan deles i en rød og grøn del, med tab for aktionærer og anden ansvarlig kapital.

Læs også