Stine Bosse ind i tysk forsikringsgigant

Den tidligere Tryg- topchef får bestyrelsespost i forsikrings- og finanskæmpen Allianz.

Sidste år forlod Stine Bosse posten som topchef i den nordiske forsikringskoncern Tryg. Nu styrer hun mod en bestyrelsespost i tyske forsikringsgigant Allianz.

Allianz, der er en af verdens største forsikrings- og finansvirksomheder med en årsomsætning på tæt ved 800 mia. kr., har netop meddelt, at Stine Bosse forventes at blive valgt som medlem af Allianz-bestyrelsen, senest i forbindelse med 2013- generalforsamlingen.

I en fondsbørsmeddelelse oplyser Allianz, at det er besluttet, at den 51-årige Christine Bosse skal afløse næstformand Gerhard Cromme, hvis valgperiode udløber i forbindelse med 2012-generalforsamlingen, der afvikles den 9. maj i München.

»Af personlige årsager vil Christine Bosse ikke være til rådighed for et valg på generalforsamlingen. Derfor har Gerhard Cromme indvilliget i at stå til rådighed for bestyrelsen i Allianz, dog senest indtil den årlige generalforsamling i 2013,« skriver Allianz-bestyrelsen, der ledes af formand Henning Schulte-Noelle.

Det fremgår ikke, hvorfor Stine Bosse tøver med at lade sig vælge til den prestigefyldte post i forsikrings- og finanskæmpen.

En travl kvinde


Men Stine Bosse har for øjeblikket forrygende travlt på bestyrelsesfronten, efter at hun i sidste uge accepterede posten som formand for bestyrelsen i Det Kgl. Teater. Stort set samtidig sagde den travle erhvervskvinde, der tidligere er blevet kåret som en af verdens mest magtfulde forretningskvinder, ja til posten som formand for den grønne tænketank Concito.

I forvejen står Stine Bosse i spidsen for bestyrelsen i malingproducenten Flügger og brancheforeningen Forsikring & Pension, ligesom hun er medlem af bestyrelsen i Icopal og TDC.

Bestyrelsen i Allianz består af seks medarbejdervalgte medlemmer og seks medlemmer valgt af aktionærerne. Stine Bosse vil ved sin indtræden fordoble tilstedeværelsen af det kvindelige køn i den mandsdominerede bestyrelse.

Allianz beskæftiger globalt mere end 180.000 ansatte.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til bestyrelsesposten fra Stine Bosse.

Læs også