Krigen i køledisken breder sig

Priskrigen på mælk breder sig til andre mejerivarer. Aldi har affyret det første skud.

Danske forbrugere kan nu glæde sig over store prisfald på mejerivarer. Til gengæld breder bekymringen sig blandt landmændene.

Aldi affyrede i weekenden det første skud i en ny priskrig på mejerivarer. Listeprisen på en lang række mejerivarer blev sat ned, og en liter minimælk koster nu 4,50 kr. Allerede søndag og mandag kastede en stribe af landets største detailkæder sig ind i kampen og satte priserne tilsvarende ned.

»Vi har omgående justeret priserne ned, så de flugter de laveste i markedet. Vores priser på mælk skal være de laveste eller på niveau med de laveste,« siger Morten Kaas Jespersen, direktør for Netto i Danmark.

De øvrige detailkæder i Dansk Supermarked sænker også med omgående virkning priserne på mælk, oplyser direktør Morten Petersen, der er ansvarligt for koncernens indkøb af fødevarer.

»Mejerivarer er en særlig betydningsfuld kategori. Forbrugerne herunder i særdeleshed børnefamilierne skal hele tiden bruge mejerivarer og tilmed ret store mængder. Forbrugerne er meget opmærksomme på priserne i netop denne varegruppe. Derfor er det et område, hvor vi bare skal matche de laveste priser i markedet,« forklarer han.

Også Lidl har reageret hurtigt.

»Vores priser blev justeret ned mandag morgen, da butikkerne åbnede,« fortæller Maria Frank, kommunikationsansvarlig i Lidl.

Priskrig er i gang

..

Læs også