»SAS leaser nok tre nye propelflyvere som modtræk«

Skål i flyversjusser Selv om man er lavprisselskab, kan man godt have høje ambitioner, og det må siges at være tilfældet hos Norwegian, der netop har bestilt 222 nye fly og med option på 100 yderligere.

Det er den største flyordre nogensinde i Europa og en investering på 127 mia. kr. Det lyder fint, flot og imponerende, men hvis lidt kritisk malurt i bægeret ellers er tilladt, lyder det også som om, at de norske højtflyvere risikerer at knække nakken, mens de skåler i flyversjusser. I hvert fald minder det om den før-finanskriseeufori, der florerede få år tilbage, men nu hører til sjældenhederne. SAS leaser nok tre nye propelflyvere som modtræk til Norwegians initiativ.

Bankfusionskunstnere

Den danske bankjungle bliver en spiller færre, efter at Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank har valgt at fusionere. De navnkundige storbanker har set skriften på væggen og fundet ud af, at Danmark måske ikke helt har størrelsen til at rumme over 100 banker. Med fusionen risikerer man til gengæld, at storhedsdrømmene kan ende i udenlandsk ekspansionsiver, og så er det bare at krydse fingre for, at de to banker ikke laver en ”Danske Bank i Irland”, der går for at være en moderne bankversion af Olsen-Banden (Vi har en plan, men den er dømt til at gå galt). Under alle omstændigheder kan det være, at pensionisten Peter Straarup kan gå konsulentvejen og give de fusionerende banker et par gode råd med på vejen.

Ulige lighedsdebat..

Læs også