Jagten på menneske-guldet

Talent: Verden over kæmper 75 mio. unge for at finde et arbejde. Samtidig bekymrer verdens topchefer sig over mangelen på talent. Et globalt paradoks, som vil påvirke vores fremtid massivt.

DAVOS

Intet fylder mere på den globale dagsorden end mangelen på medarbejdere, der har symbiosen af vilje, ihærdighed, kvalifikationer, kvaliteter og engagement. Kort sagt: Talent

For millioner af veluddannede unge arbejdsløse må det lyde som århundredets provokation.

Her har de kæmpet sig gennem lange universitetsstudier, ofte finansieret med gæld, blot for at konstatere, at beskæftigelsesmulighederne langt fra stemmer overens med erhvervslivet hyppigt publicerede behovsanalyser.

Ikke desto mindre er emnet dominerende på årsmødet i World Economic Forum i Davos, der har sat den globale dagsorden i denne uge.

Årsmødet har som tema ”Den store transformation”, som grundlæggeren af World Economic Forum, professor Klaus Schwab, har sammenfattet som overgangen fra kapitalisme til talentisme.

»Ingen tvivl om, at udfordringerne er reelle for mange virksomheder og samtidig et paradoks for de unge. Ikke kun i industrilandene, men bestemt også i lande som eksempelvis Kina er der en afgørende enighed om, at virksomhedernes fremtid i højere grad afhænger af at finde de rette talenter end af at finde risikovillig kapital,« siger James R. Lee fra rådgivningsvirksomheden Lee & Partners i København.

»Næsten uanset hvem, man taler med her i Davos, er jagten på talent et væsentligt tema, og det bliver næppe mindre i de kommende år,« føjer han til.

Aftaler om dygtige folk

..

Læs også